ISCJELJIVANJE ZVUKOM 

 

Sve što postoji je energija, od naših misli do materije.

Ono što razlikuje energiju misli od materije je frekvencija na kojoj vibriraju. Što je frekvencija vibracije niža,to je tvar čvršća i vidljiva.

Sve što vibrira pritom proizvodi zvuk, tako da je zvuk temelj svega što postoji. Neke energetske vibracije čujemo, a neke ne možemo čuti jer su izvan našeg praga čujnosti.

Cijela Kreacija je kao muzika, i upravo zato putem zvuka možemo komunicirati sa svime što postoji.

Iscjeljivanje zvukom se smatra najstarijim i vrlo moćnim načinom iscjeljivanja, jer na zvuk ne reagira samo fizičko tijelo,već i emotivna, mentalna i duhovna razina našeg postojanja.

Još su se u drevnim kulturama instrumenti poput tibetanskih zdjela, gongova, bubnjeva i sl.upotrebljavali za iscjeljivanje i ubrzavanje duhovnog razvoja.

  

Stanja našeg tijela,uma i emocija su blisko povezana.

Sve što smo ikada doživjeli zapisano je u svakoj našoj stanici; sve traume, neg.misli i emocije koje nismo otpustili, pohranili smo negdje u tijelu.

Svaki organ ima svoju prirodnu frekvenciju na kojoj vibrira, međutim zbog tih nerazriješenih emocija stanice organa vibriraju na nižim frekvencijama od njihovih prirodnih. To uzrokuje slabiji protok energije koji se manifestira kao bolest, depresija i sl.

Rezonantni instrumenti (kao gongovi i tibetanske zdjele) proizvode kompleksni zvuk koji odgovara svim frekvencijama u tijelu. Stanice rezoniraju sa zvukom, tj.uzimaju one frekvencije koje su potrebne da se tijelo vrati u harmoniju. Podsvjesni sadržaji koji se nalaze u staničnoj memoriji, i koji su sprečavali da stanice vibriraju na svojoj prirodnoj frekvenciji, tada dolaze u svijest i trajno je transformiraju.

 

Zvuk gongova i tibetanskih zdjela regulira disanje, rad endokrinih žlijezda, menstrualni cikus, cirkulaciju, krvni tlak. Također, povezuje lijevu i desnu moždanu polutku, čime se povećava kreativnost, intuicija i životna radost.

Potiče protok prane kroz čakre i meridijane (nadije), jača imunitet, detoksificira, obnavlja sve stanice u tijelu, smanjuje bolove...