MEDITACIJA

 

 

U meditaciji se povezujemo s našom Dušom i čistimo negativne aspekte iz podsvijesti (navike i uzorke mišljenja koji potječu od neprerađenih emocija iz djetinjstva). Da bi to mogli važno je prvo umiriti um.

Misli stalno lutaju, um ne možemo zaustaviti, ali ga možemo usmjeriti. Najjednostavniji način kako umiriti i usmjeriti um je koncentracijom na disanje i mantru.

Mantru čini niz riječi, koje kao cjelina tvore zvuk sa visokom vibracijom. 

Ponavljanjem mantre počinjemo vibrirati s njom čime mijenjamo moždane valove i kemiju mozga. Na taj način se sa podsvjesnog nivoa transformiraju strahovi, vezanosti i negativni uzorci mišljenja.

Djelovanje mantre u njezinom izvornom obliku (na sanskritu) je mnogo snažnije nego na bilo kojem drugom jeziku. Sanskrit se smatra božanskim jezikom, jer svojom vibracijom potpuno djeluje na obje polovice mozga. Riječi na sanskritu su onomatopejske, tj. proizvode zvuk koji točno odražava značenje riječi.

Iako je poželjno znati značenje mantre koju ponavljamo, mantra ima zvučnu vrijednost, i kao takva djeluje bez obzira da li ju razumijemo.

 

Redovitim meditiranjem razvijamo svjesnost, intuiciju, bolju otpornost na stres, živimo s puno više ljubavi i radosti, jasnije mislimo, bolje se koncentriramo i rješavamo svakodnevne stvari.

Na svakom satu joge nakon vježbanja meditiramo!